Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
Besøksadresse: Solsvingen 90, 3034 Drammen
E-post: post.drammen@kirken.no
Vipps: 126377

Høst og oppstart i Fjell kirke

Dato: 19.08.2019

Velkommen til kulturtilbud og faste aktiviteter høsten 2019

Sommeren er på hell, og de faste aktivitene i Fjell kirke starter igjen:

Mandag 26.august kl. 19.00-20.00: Aerobic for jenter og kvinner. Kontaktperson Signe Myklebust tlf. 480 75 166

Torsdag 29.august kl. 11.40 - 12.20: Nabokafe for elevene fra Galterud ungdomsskole. Kontaktperson Signe Myklebust, e-post sm984@kirken.no eller tlf. 480 75 166

Onsdag 4.september: Gøy med musikk for barn, i følge med voksne. Kontaktperson Galina Trintsoukova, gt498@kirken.no eller tlf. 906 14 962.

Torsdag 12.september: Babysang - i Strømsø menighetshus- NB ikke i Fjell kirke. Babysang ledes av kursholder Galina Trintsoukova og er et samarbeid mellom flere menigheter. Kontakt Galina: gt498@kirken.no eller tlf. 906 14 962.

Vi er også stolte over å presentere høstens kulturprogram:

Tirsdag 17.september kl. 19:00.
Forestillingen” Maria i Bibelen og Koranen”.
Forestillingen er en del av Drammen Sacred Music Festival.

««Maria i Bibelen og Koranen» er en sår, men først og fremst vakker forestilling om kvinners religiøsitet og mulighet til å få plass i egne religiøse miljøer. Fortellerne gir oss et personlig og autentisk innblikk i egen tro, som en skal lete lenge etter. Forestillingen setter spor i lytterne og jeg er overbevist om at den kan få betydning for unge som selv leter etter sin plass som troende, i både religiøse, så vel som sekulære begrensende miljøer. Jeg vil varmt anbefale forestillingen" Iselin Jørgensen, Kirkelig Dialogsenter.

Billetter: kr. 200,-.

Torsdag 17. oktober kl. 19:00
Einar Lunde med foredraget «Fra undertrykkelse og konflikt til forsoning og tilgivelse – et møte med Nelson Mandela og Desmond Tutu» i anledning 25 år siden apartheidregimets oppløsning i Sør-Afrika.
Einar Lunde har ikke bare presentert nyheter i Dagsrevyen i 40 år. Han har også vært NRKs Afrika-korrespondent og er den norske journalisten som var mest inne i Sør-Afrika under kampen mot Apartheid, hvitt overherredømme.
Velkommen til å være med Einar på den eventyrlige ferden fra undertrykkelse rasediskriminering og konflikt til forsoning, tilgivelse og demokrati.
Etter «forestillingen» blir det anledning til spørsmål og samtale. Dessuten har du mulighet til å kjøpe Einar tidløse opplevelsesbøker «Paradisveien» og «Safari» med rabatt og med hyggelig hilsen i.

Billetter: kr. 200,-.

Fredag 25. oktober kl. 19:30
Artistene byr på en spennende konsert med allsidig repertoar. To nyskrevede verk for duoen med elektronikk av Rune Rebne/Ludvig Elblaus og Ben McMillan står blant annet på programmet. I tillegg lover musikerne velkjente svisker, lyriske linjer og mange noter på kort tid!

Et must for korpsglade mennesker - med inspirasjonsgaranti!

Billetter: 150,- voksne/honnør, gratis for skolekorpsmusikanter.
Konserten er støttet av Drammen kommune, og er en del av duoens turné i Norge og Spania denne høsten.

Torsdag 7. november kl. 19.00
 Royal Garden Jazzband.
Royal Garden Jazzband ble stiftet i 1955 og er dermed i dag Norges eldste jazzband som har vært i kontinuerlig aktivitet.
Bandet profilerte seg tidlig, bl.a. med to seiere i Norgesmesterskapet for jazzamatører; i 1959 og 1962. Royal Garden Jazzband har siden deltatt på en rekke festivaler i inn- og utland.
Opp gjennom årene har Royal Garden Jazzband holdt en rekke kirkekonserter, noen ganger i samarbeid med kor, andre ganger uten. Deres melodivalg blir da gjerne noe annerledes enn på jazzklubbene, men responsen fra publikum tyder på at vårt repertoar faller i smak.
Stilmessig spenner RGJ over alt fra New Orleans- til swingjazz, men hovedvekten ligger på ”moderne” dixieland slik man kunne høre Eddie Condons grupper spille den på 1950-tallet. Mange av ”låtene” er selvsagt også hentet fra Louis Armstrongs repertoar. RGJ går heller ikke av veien for å gi nyere musikk sin egen ”drakt”.
I hjembyen har Royal Garden Jazzband blitt hedret med ”Æresdrammen” i 1977 og Drammen Kommunes Kulturpris i 2001..
Billetter: kr.200,-.

Fredag 29. november kl. 18:00
Drammen kulturskole sin adventskonsert. Gratis inngang.

Søndag 1. desember kl. 19:00

Julekonsert med Humlekoret.

Lørdag 7.desember kl.19.00: Adventsstemninger

Musikerne Charlotte Richardsen (trompet), Bente Illevold (eufonium) og Mats-André Soli (klaver) har satt sammen et allsidig repertoar der stemningsformidling og førjulsfred står sentralt. Adventstiden er hektisk for de fleste og det kryr av kommersielle konserttilbud - denne konserten skiller seg ut med en musikalsk atmosfære som kjennetegnes av ro, tilstedeværelse og ettertanke.
Pris: kr.150,- Gratis for skolekorpsmusikanter.

Torsdag 12. desember kl. 19:00
Julekonsert med Jernbanemusikken og kammerkoret Apollon.
Gratis inngang

Mandag 23.desember kl. 22.00
Vi synger julen inn på Lille julaften. Solister og ansatte deltar.
Gratis inngang