"En hildringstime"

Lars Klevstrand synger viser av Erik Bye i Fjell kirke 24.mai kl. 19:00

LARS KLEVSTRAND - Visesanger, gitarist og melodisnekker siden 1968, har markert seg som artisten med det brede repertoaret. I det ligger mange års oppsamlet kunnskap om våre sentrale norske (med et sideblikk til svenske) visediktere og deres verk. Han har også gjennom et langt viseliv tolket søramerikanske og franske viser, i origninaltapping og i oversettelse. Dette manifisterer seg for publikum ved at han kan by på et utall tekster, melodier og akkorder nær sagt til enhver anledning. Han kjenner seg like nyttig på konsertscener, viseklubber, jubileer og i begravelser.
Der det ikke fantes musikk til en tekst, skrev han den selv, og har ved to anledninger utgitt album utelukkende med egne tonesettinger (Vinternatt 2001 og Nomadesongar 2004, Tylden & Co). Ellers er han en flittig arrangør, ikke minst for kor, og har samarbeidet med utallige opp igjennom årene.
Siden 1990 har han markert seg som en betydelig tolker av Evert Taubes viser, og er å finne i den årlige Taubeforestillingen i østfoldidyllen Engelsviken hver sommer.
Opp gjennom karrieren har han tidvis bekledt musikkteaterscenen og hatt hovedroller i Jacques Brel, Teodorakis, Evita, Les miserables, Oklahoma! Tolvskillingsoperaen, Frendelaus m fler. Han har også større verk på sitt repertoar, som Missa Creolla og Canto General.

I 2009 var det duket for store Erik Byeforestillinger, "Tilbake til sangene". Lars Klevstrand har gjennom hele karrieren i stor grad fremført egne tonesettinger av andres tekster. Han har mottatt Målblomen 1970, Prøysenprisen 1991, Rolf Gammleng-prisen og diverse stipender. Han var 1993–95 styremedlem i Norsk Kunstnerråd og 1995–2000 i Nordens Hus på Færøyene.

Billetter kr. 200,- kjøpes i døra (kontant/kort/vipps) eller bestilles på billetter@fjellkirke.no